Financiar

Criza economica a "crutat" doar 2% dintre IMM-uri

Doua firme din 100 au declarat ca nu au fost afectate de criza, potrivit unui sondaj realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), prezentat, marti, de presedintele patronatului, Ovidiu Nicolescu . Din sondaj reiese ca aproximativ jumatate dintre IMM -urile au fost afectate la nivel catastrofal, foarte mare si mare. Un procent de 37 au recunoscut un impact mediu al noului climat economic asupra activitatii lor, in timp ce in mica masura au fost afectate afacerile a doar 11,76% dintre IMM -urile respondente.

"Procentul IMM-urilor al caror profit s-a mentinut pe un trend ascendent este foarte mic , situandu-se sub 2%", a declarat Ovidiu Nicolescu.

Referitor la gradul de informare, aproape 55% dintre IMM-urile participante la sondaj reclama lipsa totala sau un nivel foarte scazut al cunostintelor pe care le au despre conditiile si procedura acordarii ajutoarelor de stat, in timp ce 29,41% se declara informate la un nivel mediu .

In plus, accesul IMM-urilor la ajutoarele de stat este considerat de 85,72% dintre participantii la sondajul de opinie a fi un process dificil si foarte dificil.

"Prin intermediul acestui sondaj s-a urmarit cuantificarea gradului in care IMM-urile au beneficiat de ajutor de stat in ultimile sase luni. Numai 3,92% dintre cei chestionati au putut da un raspuns afirmativ in aceasta directie", a mai declarat Nicolescu.

Potrivit sondajului, 70% dintre IMM-uri considera ca au nevoie de ajutoare de stat intr-o masura mare si foarte mare, iar 16% resimt nevoia unui ajutor de la stat la un nivel mediu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea