Financiar

Criza alimentelor poate afecta piata interna

Criza de alimente poate afecta si Romania, deoarece multe dintre produsele alimentare de pe piata sunt importate. Numai anul trecut, tara noastra a importat 200 de categorii de produse agroalimentare , in valoare totala de peste doua miliarde de euro.

Cele mai multe importuri au fost facute din tarile membre ale Uniunii Europene. Potrivit Ministerului Agriculturii, in Romania au intrat bunuri agroalimentare in valoare 2,9 miliarde de euro, cu 800 de milioane de euro mai mult decat in 2006. Romania continua sa importe carne de porc si de pasare, cereale, zahar, banane, citrice, tomate, hrana pentru animale, tutun neprelucrat si cafea.

Unul dintre motivele care a determinat cresterea importurilor il constiuie conditiile meteorologice neprilenice din ultimii ani, care au determinat distrugerea mai multor culturi. Numai anul trecut, 8% din terenurile cultivate au fost afectate de seceta.

Peste 200 de mii de hectare de culturi au fost parjolite. Si asta in conditiile in care doar 200 de mii au fost irigate. Anul acesta, amenintarea o consituie inundatiile. Deja, in Mures, doua mii de hectare de teren au fost inundate iar multi localnici au renuntat la gandul ca vor avea anul acesta legume sau cereale.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-05-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii