Financiar

Cresterea pensiilor inainte de 2009

Majo
rarea pensiilor cu 33% prevazuta pentru data de 1 ianuarie 2009 ar putea fi devansata in functie de buget, a declarat Varujan Vosganian , ministrul Finantelor. „Suntem preocupati de posibilitatea sa devansam majorarea de pensii de la 1 ianuarie 2009, daca bugetul ne va permite. Eu sunt preocupat de o administratie fisla cat mai buna, astfel incat, asa cum am devansat masura de crestere de la 1 ianuarie 2008, printr-o majorare de la 1 noiembrie 2007, sa devansam majorarea de la 1 ianuarie 2009 si acest lucru va fi cea mai usturatoare lectie pentru toti cei care nu credeau in aceasta sansa pentru pensionarii din Romania”, a declarat ministrul finantelor.

Dupa spusele lui Vosganian, vom intra intr-un usor excedent daca si majorarile salariale vor avea loc in aprilie. “Nu exista prea multe tari in lume re sa-si permita sa plateasca din bugetul de asigurari sociale de stat acest procent din salariul mediu. Romania da din acest punct de vedere exemplu nu numai de buna administrare, dar si de moralitate”, a mai spus ministrul, citat de Mediafax.

Pensia – 70% din salariul net

Potrivit ministrului Economiei si Finantelor, dupa urmatoarea majorare a pensiilor, acestea vor ajunge la un nivel de 650 si 800 de lei, reprezentand o pondere de 60-70% din salariul mediu net.”Suntem preocupati sa avem o cat mai buna administrare,  sa putem face acest lucru. Putem face devansarea functie de cate resurse vom avea. Daca vom avea in decembrie, vom face in decembrie, daca vom avea in noiembrie, vom face in noiembrie. Asta e un lucru pe care il vom sti, probabil, in luna mai”, a mai spus Vosganian. In perioada guvernelor Tariceanu, din decembrie 2004 si pana in prezent, pensia medie s-a dublat, de la 252 lei la 523 lei la finele anului trecut.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-03-31
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.