Financiar

#ansvsa #ovine #caprine #crotalii #intarziere #paste

Crescatorii de oi acuza ANSVSA de favorizarea importatorilor de carne

Crescatorii de si din Romania acuza Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) de favorizarea importatorilor de in detrimentul producatorilor interni. Acuzatia a fost lansata, sambata, la Bran, de catre Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Sindicatului Crescatorilor De Ovine si Caprine , in cadrul sedintei Consiliului National al Sindicatului.

"ANSVSA trebuia sa puna la dispozitia producatorilor crotaliile pentru cei peste sapte milioane de miei care au fost fatati in acest an, acest lucru fiind obligatoriu pentru identificarea genetica a acestora. Pentru ca nu au facut-o, gasind cu greu 900.000 de de abia acum, dupa ce noi am protestat public, ANSVSA creeaza mari pierderi crescatorilor de ovine, mai ales celor care urmau sa vanda material pentru prasila. Neexistand acea identificare obligatorie, ei nu mai pot animalele decat pentru carne , pierzand foarte multi bani. Fara crotaliere nu putem vinde mieii nici macar pe piata interna cu ocazia Pastelui", a declarat Marcel Andrei ( foto ), presedintele Sindicatului National al Producatorilor de Ovine si Caprine din Romania, citat de NewsIn.

Andrei a adaugat ca, daca vor fi trimise in timp util, cele 900.000 de crotalii ar putea acoperi cererea interna de carne de miel, desi trebuia ca mieii sa fie crotaliati la doua zile de la fatare, in luna ianuarie.

"Acum, cu cele 900.000 de crotalii, daca ele vor fi trimise in teritoriu in timp util, s-ar putea sa putem acoperi cererea interna, care nu depaseste 20% din productia anuala de miei. Noi trebuia sa intram in posesia crotaliilor in luna ianuarie, mieii trebuind crotaliati la maxim doua zile de la fatare. Acest lucru, impreuna cu vestitul Ordin 111, care a incercat sa impiedice producatorii sa-si vanda marfa, ne indreptatesc sa afirmam ca cine a gandit aceste masuri a incercat intentionat sa favorizeze importatorii de carne de ovine, in detrimentul producatorilor interni", a sustinut presedintele Sindicatului.

Agrostar: Vrem ca ANSVSA sa treaca in subordinea Ministerului Agriculturii

ANSVSA este o institutie inutila pentru crescatori, iar inspectorii institutiei mai degraba obstructioneaza activitatea lor, potrivit crescatorilor de ovine si caprine.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea