Financiar

#credit #ipotecar #dobanzi #depozite #banci #criza #lichiditate

Creditul ipotecar, aproape imposibil de obtinut

Bancile incearca sa stopeze acordarea anumitor credite prin impunerea de conditii greu de indeplinit. Un astfel de credit este cel ipotecar pentru care doritorii ar trebui sa plateasca un avans de 50%.

Oficial, nicio banca nu a declarat ca nu mai acorda un anumit tip de imprumut. OTP si Credit Europe cer clientilor un avans de 50% pentru creditele ipotecare in euro, in timp ce Bancpost cere un avans de 40%. Alpha Bank cere 50% avans insa numai pentru terenuri, la imobile avansul este de 25%, conform unor surse din piata bancara , citate de Gandul.

Motivul pentru care bancile tin cu dintii de banii pe care ii au este criza financiara, care a dus la explozia generalizata a dobanzilor.

"Este normal ca bancile sa nu mai ofere bani in contextul actual, dar asta nu inseamna ca bancile au probleme de lichiditate . Eu cred ca populatia nu mai este o tinta pentru banci in aceste conditii, ci marile companii", a declarat luni Radu Craciun, director de investitii la Interamerican Fond de Pensii .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea