Financiar

Creditul in lei se va scumpi si mai mult

Dobanda de politica monetara a fost majorata ieri de BNR de la 9% la 9,5%. Dobanzile la depozitele si creditele in lei vor urma trendul acesteia. Unul dintre efecte: romanii ar putea prefera si mai mult imprumuturile in valuta, deoarece acestea au dobanzi mai mici.

Dobanda de politica monetara a fost majorata ieri de la 9% la 9,5%. Dobanzile la depozitele si creditele in lei vor urma trendul acesteia. Unii analisti au anticipat miscarea bancii centrale. La fel si unele banci. Chiar ieri, Bancpost a anuntat decizia de a mari dobanzile la depozitele in lei. Potrivit presedintelui executiv al bancii, Mihail Bogza, decizia era luata inainte ca BNR sa anunte ca a decis marirea dobanzii, banca anticipand aceasta miscare.

Leul, si mai putin atractiv

Cei care se imprumuta vor prefera si mai mult imprumuturile in valuta. „Ultima decizie de politica monetara favorizeaza o astfel de miscare. Decizia ar putea avantaja creditarea in valuta in pofida creditarii in moneda nationala“, afirma economistul -sef al BRD, Florian Libocor. O opinie similara o are si seful departamentului de cercetare al Raiffeisen Bank , Ionut Dumitru . „Exista riscul sa mearga si mai mult pe valuta“, spune el referindu-se la cei care iau credite. El explica faptul ca dobanzile la valuta au crescut mai lent decat cele percepute la moneda nationala, iar ultimele statistici disponibile arata o accelerare a creditului in valuta.

Continuarea in Evenimentul Zilei 

  •   2008-03-27
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.