Financiar

#credite si leasing #moneda euro #dobanzi

Creditul in euro ar putea disparea

Creditele de nevoi personale in euro sunt pe cale de disparitie, tot mai multi romani preferand imprumuturile in lei, datorita dobanzilor care scad constant, scrie Bloombiz.ro, care citeaza Ziare.com.

"Nu va dura foarte mult pana cand Creditul de consum sa fie acordat numai in moneda nationala", a declarat Lucian Anghel, economist-sef in cadrul Bancii Comerciale Romane, pentru Capital.

Imprumuturile in lei ar putea deveni o varianta avantajoasa pentru clientii care doresc sa isi refinanteze creditele mai vechi, chiar daca acestea au fost contractate in valuta.

Tendinta se modifica dupa o lunga perioada in care creditarea in lei a fost mult mai scumpa decat orice imprumut in euro sau dolari.

Schimbarea monedei creditului depinde insa si de evolutia dobanzilor in euro. Daca Okan Yurtsever, Director Retail Banking & Bancassurance, estimeaza o reducere a dobanzilor la creditele in euro, Ionut Dumitru , economist-sef Raiffeisen, crede ca dobanzile in zona euro vor creste in anii urmatori, ele fiind acum la un minim istoric .

"Odata cu revigorarea economiei zonei euro, presiunile inflationiste vor reaparea, ceea ce va determina Banca Centrala Europeana sa creasca dobanzile. Prognoza noastra pentru Euribor la o luna este de 2,5% la finele lui 2011", sustine Dumitru.

  •   2010-02-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii