Financiar

#reabilitare termica #imprumut #garantie

Creditele pentru reabilitare termica ar putea fi garantate de stat

Regionale si Turismului va prezenta miercuri Guvernului un proiect de hotarare prin care statul va garanta creditele pe care asociatiile de proprietari le vor accesa pentru reabilitarea termica a locuintelor, a declarat ministrul Elena Udrea.

"Prezentam maine (miercuri - n.r.) in Guvern un memorandum prin care sa se permita reabilitarea termica a locuintelor cu credite garantate de stat", a spus Udrea, care a adaugat ca anul trecut Ministerul Dezvoltarii a avut buget pentru participarea cu 50% la reabilitarea termica a circa 30.000 de locuinte.

"Pentru acest an, nu mai avem fonduri nici macar pentru atat. Prin aceasta forma, vom reusi sa reabilitam termic toate locuintele din Romania in 100 de ani", a afirmat Udrea.

Ea a adaugat ca "a gandit" garantarea imprumuturilor proprietarilor tocmai pentru ca acestia sa poata face reabilitarile termice pe banii lor.

Pana in prezent, costurile reabilitarii termice erau suportate in proportie de 50% de catre minister, de 30% de catre autoritatile locale si de 20% de proprietari.

"De foarte multe ori, dintr-o lejeritate a cheltuielilor banilor publici, pretul reabilitarii facute de stat este mult mai mare decat daca reabilitarea ar fi fost suportata doar de asociatia de proprietari, care ar fi negociat direct cu constructorul", a adaugat Udrea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea