Financiar

#credit #dobanda fixa #pacaleala client

Creditele cu dobanda fixa, o pacaleala pentru clientii bancilor

Optiunea unui credit in aceasta perioada nu prezinta o solutie buna pentru clientii care vor sa obtina anumite sume de bani, pentru a face investitii. Majoritatea unitatilor bancare nu prezinta solicitantilor riscurile la care se expun, fara sa precizeze daca dobanda variaza sau ramane fixa, pe perioada ratelor, informeaza Evenimentul Zilei.

"Creditul cu dobanda fixa reprezinta cea mai buna solutie de finantare in perioade cu tulburente, cand costurile creditelor tind sa creasca alarmant. Prin dobanda fixa, bancile garanteaza, cel putin in teorie, neinterventia asupra dobanzii si implicit asupra ratei lunare", a declarat Raluca Dobre, analist financiar IpoteciDirect, citat de aceeasi sursa.

Desi sunt stabilite aceste reguli, anumite banci nu s-au sfiit sa creasca dobanzile, chiar si in cazul costurilor fixe. Un dezavantaj al acestei forme de creditare, pentru client, il reprezinta faptul ca acesta nu va beneficia de reduceri, in cazul ieftinirii finantarii pe piata bancara . Din cauza dezechilibrului in care se afla piata bancara, nu exista certitudinea ca o dobanda fixa constituie un avantaj pentru client.

O mare parte din clienti, care au optat pentru creditul cu dobanda fixa, au constatat ca, intr-o anumita perioada, creditul cu Dobanda variabila a devnit mai ieftin. Specialistii recomanda dobanda variabila indexata, care depinde de indicatorul interbancar aferent monedei, la care se adauga un procent de profit al bancii. Ananlistii economici considera ca aceasta metoda este mai transparenta si mai usor de verificat de catre client.

  •   2008-12-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii