De la inceputul anului, bancile au redus din dobanzile la creditele in lei si valuta, pastrand tendinta din 2009. Imprumuturile mai ieftine sunt valabile insa doar pentru clientii noi, pentru ca reducerile se acorda doar in cazul creditelor nou acordate.

Dupa ce BNR a dat bancilor posibilitatea sa se imprumute mai ieftin in moneda nationala, acestea au aplicat strategia micsorarii marjelor de dobanda la creditele in lei, informeaza cotidianul Gandul.

Incepand de luni, Emporiki Bank a taiat trei procente din dobanda la creditele ipotecare in lei, iar noua dobanda este de 10,44% pe an (calculata la indicatorul ROBOR de luni).

Aceeasi strategie a ieftinirii finantarilor in lei are si OTP Bank .

Banca a taiat un punct procentual din dobanzile la lei, astfel ca dobanda la creditul ipotecar de achizitii cu comision lunar a scazut la 11,86%, respectiv 15,36% in cazul celui fara comision lunar.

Garanti Bank, in schimb, a ieftinit cu 1,8 procente finantarile in euro garantate cu ipoteca , iar creditul imobiliar se vinde acum la o dobanda de 6% pe an, potrivit cotidianului citat.

Bancherii dau semne astfel ca sunt dispusi sa reia creditarea.

Raiffeisen a redus cu 6% marja de dobanda la creditele Flexi in euro si cu 2,5% la creditele in euro cu ipoteca, in timp ce Piraeus a taiat 2%, in cazul creditelor in euro cu ipoteca.
 

  •   2010-01-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii