Financiar

#ue #credite #romani

Credite mai avantajoase de la bancile din UE

Pentru un roman, dobanzile la credite sunt mai mici in strainatate decat in tara. Daca in Romania creditarea stagneaza, in alte tari UE, romanii se pot imprumuta in conditii mai avantajoase.

Analiza facuta de Evenimentul Zilei in mai multe tari europene s-a desfasurat cu aceiasi parametri: un salariat care castiga 1.000 euro, nu are datorii si are acelasi loc de munca a cerut un credit de nevoi personale de 15.000 euro si unul ipotecar de 100.000 euro.

Sartander Bank din Spania a fost prima care a raspuns cu o oferta de creditare. Pentru nevoi personale, creditul "are dobanda de 15% daca durata contractului este pana in 5 ani, de 15,50% daca este pana la 8 ani si 16% daca imprumutul este pe 10 ani", au explicat reprezentantii bancii.

Banca mai percepe comision de deschidere a creditului de 3% si inca 3% pentru inchiderea lui mai devreme de termen, fara taxe pentru analiza documentelor. Spaniolii au mai oferit si facilitati care nu exista in Romania: posibilitatea platii a doua rate pe luna timp de doua luni pe an sau de neplata a doua rate intr-un an.

Pentru creditul ipotecar, este nevoie de un salariu de minim 3.000 euro, dar banca poate oferi pana la 80% din valoarea proprietatii.

In Franta, Caisse d'Epargne a oferit 15.000 pe 60 de luni cu rata fixa si dobanda maxima de 8,5%. Creditul ipotecar de 100.000 de euro, ar avea o rata de 711 euro/luna, timp de pe 20 de ani, cu o cheltuiala de 7.000 euro pentru actele necesare.

La Milano, bancile locale ar fi acordat un credit unui roman cu conditia sa aiba domiciliul acolo de cel putin 5 ani.

Bancile care au si sucursale in Romania au refuzat sa acorde credite romanilor, deoarece este mai avantajos pentru institutia internationala daca romanii iau un credit local, mai scump.

Mai multe detalii despre creditele oferite de banci din alte tari, in Evenimentul Zilei

  •   2009-03-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii