Financiar

#aplicatie credit #Mobilender #credite Facebook #credite

Credite, doar pe baza profilului de Facebook

O compania romaneasca, specializata in dezvoltarea si procesarea serviciilor de plata online, a dezvoltat o aplicatie mobila de creditare care se bazeaza exclusiv pe analiza profilului de Facebook si al conturilor de pe alte retele de socializare, precum Twitter si Instagram.

Analiza profilului tine cont de numarul de prieteni, locurile de munca, studii, unde locuieste, ce face in timpul liber persoana respectiva.

„Contextul de piata e diferit. Generatia noua e fluida, nu are casa sau masina, nu vrea credite pe termen lung. Tinerii vor ceva rapid, personalizat. Pe ei ii gasesti pe Twitter, pe Instagram, pe Facebook", a spus Antonio Eram, director general Netopia, potrivit Ziarul Financiar.

Firma a infiintat anul trecut o Institutie Financiara Nebancara (IFN) in Mexic, numita Mobilender, si acorda microcredite, de maximum 150 de dolari, pentru o perioada de zece zile, la o dobanda de 1% pe zi.

Netopia Systems a realizat un algoritm prin care calculeaza bonitatea aplicantilor in functie de profilul de Facebook, fiind prima firma care a lansat astfel de oferte pe piata din America de Sud.

„Am folosit ce am invatat in Romania, sa construiesti pe ceva in miscare si ne-am dus pe o piata si mai in miscare. In Romania, verificarile le face ANAF si Biroul de Credit. Acolo nu e asa. Am fost printre primii care au construit un algoritm de verificare a bonitatii pe baza profilului de Facebook. Avem un rulaj de credite de 500-600.000 dolari pe luna“.

Potrivit lui Antonio Eram, noua aplicatie mobila de creditare are un rulaj de credite de 500 – 600.000 de dolari pe luna.

In prezent, Mobilender aproba una din 20 de cereri de creditare, motivul fiind fondurile insuficiente, problema pe care dezvoltatorii incearca sa o rezolve.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea