Financiar

#credit #bani #criza #banca.

Creditarea isi revine usor in urmatorul an

Dupa ce in 2009 soldul imprumuturilor a batut pasul pe loc, in 2010 este de asteptat ca bancile sa dea mai multe credite, cu precadere companiilor. Unii analisti asteapta reluarea creditarii in primele luni ale anului viitor, iar altii de-abia din semestrul al doilea. Esentiala este scaderea dobanzilor si a perceptiei fata de risc.

Dupa ce in intervalul 2004-2008 creditarea a cunoscut cresteri anuale semnificative, cu doua cifre, in 2009, aceasta a batut pasul pe loc sau chiar in retragere. Soldul creditelor in lei contractate de firme si populatie a scazut cu 6,5% in ultimul an, pana la 79,9 miliarde de lei, in timp ce finantarile in valuta s-au diminuat cu 2,4%, pana la 28,3 miliarde de euro (120,9 miliarde de lei).

Chiar daca unii bancheri sustin ca creditarea a prins elan in ultimele luni, cifrele inca nu confirma aceste afirmatii. In schimb, creditul guvernamental, mai exact imprumuturile acordate de banci statului, a cunoscut o crestere anuala de peste 260%, pana la echivalentul a 47,3 miliarde de lei. Avansul este unul record.

( citeste continuarea in Adevarul )

  •   2009-12-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii