Financiar

#imobiliare #notar #taxe

Costul tranzactiilor imobiliare romanesti, cel mai mare din UE

Romanii platesc cele mai mari taxe din Uniunea Europeana pentru tranzactiile imobiliare, potrivit calculelor facute de Consiliului Concurentei.

In Romania, notarii si agentii imobiliari taxeaza si servicii pe care practic nu le presteaza, ajungandu-se la situatia in care se platesc taxe notariale de 14 ori mai mari decat in Germania.

Tariful minim practicat de notari pentru tranzactiile imbiliare este de 1.070 euro, un cost care este de patru ori mai mare , daca facem comparatia cu media europeana si daca se tine cont de nivelul veniturilor medii.

"Situatia in Romania este mult mai grava decat in Uniunea Europeana , unde exista preocupare pentru acest sector", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu , pentru Romania Libera.

Datele Consiliului Concurentei arata ca Romania are un cost al serviciilor notariale mai mare de 14 ori decat Germania, de 7 ori mai mare decat Portugalia, de 6 ori mai mare decat Austria sau Spania, de 5 ori mai mare decat Franta si de 4 ori mai mari decat Belgia.

Lista nu se opreste insa aici, caci Romania are onorariile notariale reale mai mari decat in Polonia, Ungaria sau Slovenia...

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

  •   2010-07-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii