Financiar

#asigurari #contributie #pensii_private

Contributiile majorate la pensiile private obligatorii vor intra in conturi abia in martie

Contributiile majorate la pensiile private obligatorii vor intra in conturi abia in primavara, si nu incepand cu luna ianuarie asa cum era preconizat, scrie Bloombiz.ro, care citeaza Ziare.com.

"Prima luna in care s-ar putea vira 2,5% din venitul fiecarui participant ar fi martie 2010 , pentru ca in martie se incaseaza contributiile care au fost declarate pentru luna ianuarie", a declarat, pentru Capital, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

Daca ar fi fost respectat calendarul initial de majoare, contributiile la fondurile de pensii de pe ar fi ajuns in acest an la 3%, insa acestea au fost mentinute anul trecut la 2%, in loc sa fie marite la 2,5%.

Desi numarul clientilor fondurilor de pe Pilonul II a ajuns la 4,9 milioane de persoane, 7% din participanti nu au bani in conturi, iar aceste conturi ar putea fi sterse din sistem la sfarsitul anului.

De la lansarea sistemului, in mai 2008, si pana la sfarsitul anului trecut, fondurile de pe Pilonul II au obtinut pentru participanti un castig mediu anual de 15%.

  •   2010-01-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii