Financiar

#contribuabil #impozite #dari #taxe

Contribuabilul roman, 200 de ore pierdute pe la ghiseele de taxe

Contribuabilul roman pierde peste 200 de ore pe an la ghiseele pentru plata taxelor si impozitelor. Birocratia excesiva este de altfel principala cauza pentru care Romania pierde multi investitori.

Tara noastra este un loc ocolit de cei care vor sa isi dezvolte afaceri pentru ca usurinta cu care se fac afacerile in tara noastra este scazuta. Intr-un top alcatuit de Banca Mondiala (BM), Romania ocupa in acest an locul 45 si va ajunge in 2010 pana pe 55, in urma unor state precum Botswana sau Adzerbaidjan.

Aceasta scadere se va datora mai ales birocratiei excesive existente in Romania. Potrivit studiilor Bancii Mondiale, pentru plata celor 113 impozite pe an, fiecare firma care face afaceri in tara noastra are nevoie de nu mai putin de 202 ore, adica aproape opt zile si jumatate de asteptat la cozi si de primit chitante in continuu, dupa cum noteaza Gandul.

In ce priveste numarul de taxe si impozite , Romania este printre codase, cu peste 300 de astfel de dai de platit. Tarile cu cele mai putine taxe se afla Maldive si Qatar, unde firmele au de platit anual un singur impozit .

Specialistii BM au spus ca principalii pasi negativi pe care tara noastra ii face sunt birocratizarea si mai mare a platii taxelor si impozitelor, a obtinerii permiselor de constructie si a procesului de lichidare a unei firme.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea