Financiar

#prima casa #rate #rambursare

Contractul din "Prima Casa" poate fi cedat unui alt solicitant, daca titularul nu mai plateste ratele

Contractul incheiat pentru achizitionarea unei locuinte cu garantia statului prin programul "Prima Casa" va putea fi transferat unui alt solicitant, impreuna cu ratele aferente, in cazul in care titularul nu mai poate rambursa imprumutul, a decis, miercuri, Guvernul.

"Pentru a preveni executarea garantiilor executate de stat, banca are dreptul sa gaseasca un client eligibil care sa preia ratele și creditul" , a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean .

In acest an, programul a fost modificat, astfel ca FNGCIMM va garanta creditul pentru cumpararea unei locuinte prin "Prima Casa" in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin "Prima Casa" au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara ) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la , respectiv ROBOR ( rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale.

Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea