Financiar

#criza #economie #produse romanesti

Consumul de produse romanesti, solutie la criza

Germania si Franta dau semne ca au depasit recesiunea ca urmare a cresterii consumului. Si in tara noastra se aplica masuri de stimulare a consumului, dar increderea populatiei in economie nationala si in produsele romanesti trebuie restabilita pentru a accelera iesirea din criza.

Criza nu poate fi depasita in Romania fara consum crede Liviu Voinea , directorul Grupului de Economie Aplicata (GEA).

"Neimpozitarea profitului reinvestit este o masura buna deoarece este probabil, singura masura care stimuleaza cererea agregata pe timp de criza. Astfel, banii castigati de firme se intorc in economie", apreciaza Liviu Voinea, citat de Evenimentul Zilei.

Oamenii de afaceri vad si ei in cresterea consumului o solutie pentru redresarea economiei, atat timp cat firmele romanesti sunt cele care beneficiaza de rezultate. "Daca se va stimula consumul din importuri , nu vom obtine nimic", crede Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Prin cresterea numarului de ferme si de sere, cu ajutorul fondurilor europene, Romania acoperi jumatate din necesarul de consum de carne de porc sau legume din productia interna, crede Parvan.

In Germania, programul "Rabla" a ajutat la redresarea economiei, dar in Romania el nu a avut rezultatele asteptate si nu a dus la o innoire semnificativa a parcului auto.

"Iesirea din criza se face prin investitii, care sa stimuleze pastrarea si crearea locurilor de munca. Atunci cand oamenii vor avea incredere ca nu vor ramane fara slujbe, ca nu li se va taia din salarii, atunci vor reincepe sa consume", a mai spus Cristian Parvan pentru Evenimentul Zilei.

  •   2009-08-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

V.P.

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii