Financiar

Constructorii, interesati de asigurarile de credit

Scumpirea materialelor a facut ca tot mai multi constructori sa se imprumute, dar si sa isi incheie asigurari de credit comercial . Expunerile lor sunt, de asemenea, foarte mari.   

Constructorii de pe piata romaneasca par sa fie, in ultima perioada, tot mai interesati de asigurarile de credit comercial. Totodata, insa, si cele mai multe notificari de credite sunt pe acest sector. Asigurarea de credit comercial acopera riscul de neincasare a creantelor, respectiv riscul ca un debitor sa nu poata sau sa nu fie dispus sa plateasca.

"Am observat, in ultima perioada, un apetit crescut al companiilor din constructii pentru asigurari de credit comercial. Si am ajuns sa ne punem un semn de intrebare. Aveam o expunere pe constructii de 30%", spune Cristian Ionescu, managing director Coface Romania.

Acesta a adaugat ca firma-mama a avut mari probleme in Europa pe asigurarile de credite in constructii. Tocmai de aceea Coface Romania a luat decizia de a bloca pentru moment incheierea de asigurari de credit in acest sector. Astfel, expunerea companiei pe constructii s-a redus la 20% in momentul de fata.

continuarea in Adevarul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea