Financiar

Constructorii francezi, interesati de Romania

Reuniunea bilaterala FNTP (Federatia Nationala Franceza a Lucrarilor Publice) - ( Asociatia Romana a Antreprenorilor de Construtii ) a reunit principalele firme care se ocupa de infrasctructura in Romania cu reprezentantii francezi.

Colaborarea intre firmele romanesti si cele franceze a reprezentat scopul acestei intruniri. Principala problema adusa in discutie de Patrick Bernasconi, presedintele Federatia Nationala Franceza a Lucrarilor Publice, este deficitul fortei de munca in Romania.

Singura de a iesi din aceasta situatie este reprezentata de efortul pentru calificare, a sustinut Bernasconi. Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Construtii, considera ca solutia chinezeasca reprezinta o posibilitate pentru Romania.

Federatia Nationala Franceza a Lucrarilor Publice reuneste 8300 de intreprinderi , organizate in federatii regionale, care se ocupa de lucrarile publice in Franta. Cifra de afaceri a Federatiei Nationale Franceze a Lucrarilor Publice este de 40 miliarde euro, iar 1,3 % din locurile de munca existente sunt create de domeniul constructiilor. Asociatia Romana a Antreprenorilor de Construtii detine 60 % din din Romania, numarul angajatilor fiind de 387 milioane persoane.

Pentru cele mai importante ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea