Financiar

#romania #constructii #ue

Constructiile din Romania au crescut in mai de 45 de ori peste media UE

Constructiile din Romania au crescut in luna mai de 45 de ori peste media Uniunii Europene . Este cel mai puternic avans la nivelul intregului bloc comunitar,spune Biroul European de statistica, Eurostat .

Nivelul constructiilor din Romania a crescut in mai cu 31,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu mult peste media Uniunii Europene, de numai 0,7%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistica, Eurostat.

Romania a fost urmata in clasament de Bulgaria si Polonia, ambele cu cresteri de 16,3%. La polul opus s-au aflat Spania, cu o scadere a nivelului constructiilor de 10,8%, Portugalia, cu o micsorare de 6,8% si Cehia, al carei ritm de costruire a fost cu 2,1% mai mic decat cel inregistrat in mai anul trecut.

In ceea ce priveste avansul sectorului constructiilor comparativ cu luna aprilie, Romania se situeaza pe pozitia a doua intre statele membre cu o crestere de 2,9%. Cel mai important avans lunar a fost consemnat in Marea Britanie: de 3, 4 procente .

Media constructiilor de la nivelul celor 27 de state ale Uniunii Europene a relevat o crestere de 0,2% fata de luna aprilie.

Raportul Eurostat precizeaza ca nu au fost diponibile date privind sectorul constructiilor din 12 state membre.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea