Financiar

Constructiile clasifica cresterea economica la 7,8% din PIB

Cresterea economica aferenta primului trimestru, estimata la 7,4%-7,8%, a fost impulsionata in principal de sectorul constructiilor, domeniu care continua sa inregistreze cea mai accelerata dinamica, potrivit analistilor economici, informeaza agentia de stiri Mediafax.

Pentru intreg anul, prognozele analistilor indica majorari ale PIB de 6-6,5%. Perspectiva este sustinuta de reputatii analisti economici Lucian Anghel , de la BCR, Ionut Dumitru , de la Raiffeisen Bank , Dan Bucsa, Bancpost, si senior economistul ING, Nicolae Alexandru-Chisdeciuc.

La inceputul anului, analistii economici si agentiile de rating prognozau o crestere de 5,1% a economiei nationale pentru acest an. Cresterea prognozata in primul trimestru al acestui an este net superioara celei inregistrate in primele trei luni din 2007, cand s-a situat in jurul valorii de 6%.

La jumatatea lunii mai, ministrul Economiei si Finantelor , Varujan Vosganian, a aratat ca PIB estimat a crescut in primul trimestru cu 7,5%, fiind cel mai mare avans al economiei pentru primele trei luni dintr-un an consemnat incepand cu 1990. Potrivit estimarilor prezentate de ministrul Finantelor, serviciile au avut o crestere de 6,7%, iar constructiile au inregistrat un avans de 32%.

Continuarea in Curierul National


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-05-30
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.