Financiar

#constantin nica #romania #export

Constantin Nita: Exporturile romanesti sunt in picaj

Exporturile romanesti au scazut in ultimele doua luni ale anului trecut cu peste un miliard de euro, a declarat Constantin Nita , ministrul pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert si mediu de afaceri .

Nita a explicat ca in 2008, exportul a atins un nivel de 33,6 miliarde de euro, in crestere cu aproape 14%, insa rezultatele pozitive ale comertului exterior se datoreaza insa valorilor inregistrate in primele zece luni ale anului. " Criza economica globala si-a manifestat puternic efectele in lunile noiembrie si decembrie", a precizat ministrul.

In noiembrie s-au inregistrat scaderi ale exporturilor de aproape 700 milioane de euro, in timp ce in decembrie, scaderile au fost de 627 milioane de euro, scrie Gardianul.

Anul trecut, peste 70% din totalul exporturilor au avut ca destinatie tarile din Uniunea Europeana, in timp ce 29,6% din exporturi reprezinta bunuri livrate in spatiul extracomunitar. In acest sens, ministrul IMM-urilor a subliniat ca este important ca exporturile sa se orienteze catre tarile "care reprezentau odata un partener comercial important pentru Romania. Astfel, trebuie sa intensificam relatiile comerciale cu tari precum Moldova, Rusia, China si India".

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea