Financiar

Conso.ro si FNGCIMM explica avantajele garantiilor financiare pentru intreprinzatori

Portalul financiar www.conso.ro si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM SA-IFN) au incheiat un parteneriat prin care vor sa contribuie la mai buna informare a micilor intreprinzatori interesati de posibilitatile de garantare a imprumuturilor.

Parteneriatul dintre www.conso.ro si FNGCIMM SA-IFN isi propune sa ofere micilor intreprinzatori exemple de succes ale celor care au apelat la garantiile oferite de Fond si au reusit in acest mod sa-si dezvolte afacerile. Insa poate si mai important, parteneriatul isi propune sa clarifice avantajele garantiilor financiare pentru intreprinzatori, modul in care acestea pot fi obtinute si sa ofere detalii despre garantiile care pot fi accesate in legatura cu fondurile europene .

Colaborarea dintre www.conso.ro si FNGCIMM SA-IFN vine sa completeze preocuparile portalului in sfera finantarii IMM, materializat prin intermediul unei sectiuni distincte si prin incheierea unui parteneriat cu Raiffeisen Bank pentru cresterea gradului de informare a micilor intreprinzatori.

Sectiunea IMM dezvoltata pe www.conso.ro, care poate fi accesata la adresa www.conso.ro/credite-IMM.html isi propune sa ofere informatii la zi despre cele mai importante caracteristici ale microcreditelor, permitand compararea ofertelor bancilor comerciale. Un ghid care contine cele mai frecvente intrebari referitoare la creditele pentru IMM poate fi consultat in cadrul sectiunii. In plus, cei interesati vor putea apela la sfaturi ale expertilor bancari in legatura cu modalitatile cele mai avantajoase de imprumut, cu evolutia previzibila a costurilor de finantare sau cu orice alt subiect la care nu au gasit inca cel mai adecvat raspuns.

“Ne bucuram ca putem veni din nou in sprijinul micilor intreprinzatori, de data aceasta cu informatii despre solutiile existente de garantare a imprumuturilor. Pentru ca nu o data cei care au decis sa apeleze la sistemul bancar pentru obtinerea de imprumuturi pentru dezvoltarea propriilor afaceri s-au lovit de un obstacol foarte greu de surmontat: lipsa garantiilor” afirma Alin Iacob, redactor sef www.conso.ro

“Din statisticile noastre a reiesit faptul ca una dintre problemele importante cu care se confrunta IMM-urile in accesarea creditelor o constituie lipsa de informatie. Consideram ca acest parteneriat va fi un element care va dinamiza activitatea IMM-urilor prin sporirea gradului de cunoastere a capacitatilor de creditare si garantare in economia romaneasca”, declara Aurel Saramet, presedinte FNGCIMM SA-IFN.

Despre CONSO

Conso (www.conso.ro) este primul portal specializat in furnizarea de informatii financiar-bancare, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a se informa in legatura cu produsele si serviciile financiar-bancare si de a compara online o paleta larga de produse pentru populatie si pentru companii - credite imobiliare , credite auto si leasing, credite de consum, credite pentru IMM , carduri de credit, depozite, certificate de depozit, conturi de economii fonduri deschise de investitii si fonduri de pensii.

Portalul cuprinde informatii detaliate despre produsele oferite de peste 50 de banci si institutii financiare nebancare , precum si despre toate fondurile deschise de investitii si fondurile de pensii care functioneaza pe piata romaneasca.
Despre FNGCIMM SA-IFN:

Infiintat in 2001, FNGCIMM SA-IFN are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. La finele anului 2007, fondurile proprii se ridicau la valoarea de 301.424.138 lei. Fondul garanteaza in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit. Conventii de impartire a riscului prin utilizarea garantiilor FNGCIMM SA au fost semnate cu 20 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti.

Sunt garantate finantari pe termen mediu si lung de tipul creditelor pentru investitii in completarea surselor proprii pentru realizarea/dezvoltarea unor capacitati de productie, pentru modernizarea si/sau retehnologizarea capacitatilor de productie, a utilajelor, masinilor, instalatiilor, cladirilor si constructiilor existente, pentru realizarea de investitii prin achizitii de masini, utilaje, mijloace de transport, cladiri, licente, animale de reproductie precum si proiecte care participa la realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare nationala, (co-)finantate prin contributia UE din Instrumentele Structurale, alocarile din surse publice nationale si locale sau alte surse externe de finantare.

De asemenea sunt garantate si finantari pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru, de tipul liniilor de credit, creditelor globale de exploatare, creditelor pentru finantarea cheltuielilor si stocurilor, creditelor pentru prefinantarea exporturilor etc, scrisorilor de garantie bancara pentru participarea la licitatii sau pentru plata avansului si alte tipuri de  finantari acordate de finantatori.

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate ai sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea