Financiar

#conserve #legume #fructe #comerciant #pret

Conservele de legume si fructe se vor scumpi cu 20% in plina toamna

Pana la sfarsitul anului, conservele autohtone de legume si fructe vor trece printr-un nou val de scumpiri , cauzat de lipsa acuta a materiei prime. Specialistii avertizeaza ca preturile vor fi majorate in doua transe .

 

Astfel, la sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie, conservele vor iesi din fabrici cu 10% mai scumpe decat in prezent, iar in luna decembrie, comerciantii anunta o a doua majorare de pret, cu alte 10 procente.

“Toate fabricile lucreaza la ora actuala sub capacitate. Chiar si asa, se fac eforturi deosebit de mari pentru a face fata acestei crize determinate de lipsa acuta de materie prima, cresterile mari de preturi la gaz, la ambalaje si la manopera . Practic, suntem fortati sa scumpim productia de conserve cu cel putin 20% pana la sfarsitul anului”, a declarat, pentru „ Gardianul “, Aurel Tanase, presedintele patronatului din industria conservelor de legume si fructe – Romconserv. Potrivit acestuia, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pretul conservelor a crescut cu circa 12% in primul trimestru.

“Cititi restul articolului in Gardianul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea