Financiar

#zona euro #credite #banci

Conditiile de creditare s-au inasprit si in zona euro

Bancile din zona euro au inasprit din nou criteriile de creditare in al doilea trimestru al anului. Specialistii se asteptate la masuri similare in lunile ce vor urma, insa intr-un ritm mai temperat , a anuntat miercuri Banca Centrala Europeana (BCE), relateaza Reuters. Banca a precizat ca problemele economice reprezinta principala cauza a reducerii creditarii destinate atat gospodariilor cat si firmelor.

In timp ce economistii cred ca cererea redusa este principalul motiv pentru scaderea creditarii, politicienii si responsabilii BCE fac presiuni asupra bancilor sa faca mai multe pentru a sustine economia, prin oferirea de credite din fondurile primite de la guverne si de la banca centrala a zonei euro.

Datele BCE arata ca cererea de credite venita din partea firmelor a scazut in al doilea trimestru, companiile cerand mai putina finantare pentru investitii in capital fix, fuziuni sau achizitii si restructurari corporative.

Bancile se asteapta la o schimbare in bine din toamna


"Privind inainte, bancile se asteapta ca inasprirea standardelor aplicare creditarii pentru gospodarii sa se tempereze in al treilea trimestru din 2009", a precizat BCE.

"Cererea neta de credite pentru companii va deveni pozitiva in al treilea trimestru din 2009, marcand primul rezultat de acest tip din al patrulea trimestru din 2007", a adaugat BCE.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea