Financiar

#comunicatii #tarife #telefonie

Concurenta acerba de pe piata comunicatiilor a tras in jos tarifele

Piata autohtona de telecomunicatii va inregistra in 2008 cel mai redus ritm de crestere din ultimii 8 ani, dar va ramane una dintre cele mai dinamice din Europa, sustin analistii companiei poloneze de cercetare si consultanta PMR.

 

Afacerile companiilor care activeaza pe piata romaneasca vor avea un avans de 10,8%, de la 3,88 miliarde de euro la 4,3 miliarde de euro. In 2007, de exemplu, cresterea a fost de 14%, spre deosebire de 2000, cand s-a inregistrat un avans de 101,7%, dar atunci era un adevarat boom in acest sector, afirma reprezentantii PMR.

Incetinirea se va produce in special ca urmare a intensificarii concurentei, avand ca efect reducerea tarifelor practicate de operatori. Pentru 2008, afacerile companiilor din acest sector vor creste cu 10,8%, potrivit sursei citate, datorita situatiei macroeconomice favorabile a Romaniei, veniturilor mai mari ale populatiei, precum si scaderii preturilor serviciilor de telecomunicatii. Cele mai spectaculoase rezultate s-au obtinut pe segmentul serviciilor de internet si de date. In cinci ani, din 2003 pana in 2007, numarul de utilizatori a crescut de aproape 11,6 ori, de la 499 mii la 5,79 milioane de utilizatori.

Principalele companii prezente pe piata romaneasca sunt Orange Romania, detinuta de France Telecom , Vodafone Romania, controlata de Vodafone Group Plc . din Marea Britanie, Romtelecom si Cosmote, aflate in proprietatea grecilor de la OTE, RCS&RDS, companie cu capital romanesc, si UPC Romania, detinuta de americanii de la Liberty Global.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea