Financiar

#ministerul transporturilor #constructii #santier #autostrada #tronson #centura bucuresti

Concesiunea Centurii Capitalei si a tronsonului Comarnic Brasov, amanata pentru 2009

Chiar daca s-a laudat ca pana la sfarsitul anului Romania va fi impanzita de santiere de constructie a autostrazilor, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) nu va bate in cuie, pana anul viitor, nici macar concesiunea pentru constructia autostrazii brasov au durat aproximativ opt luni. “Sectiunea de autostrada Comarnic-Brasov se va construi conform studiului de fezabilitate elaborat din perioada fostului ministru Miron Mitrea. Studiul de fezabilitate a fost reactualizat, pentru ca au trecut peste doi ani de la elaborarea lui. Precalificarea si evaluarile au durat aproximativ opt luni. Urmeaza negocierile si oferta finala. Pana la sfarsitul anului nu se poate semna contractul de concesiune a autostrazii Comarnic -Brasov, din cauza ca firmele precalificate vor cere termen pentru negociere”, ne-au spus reprezentantii CNADNR. Potrivit acestora, procedura de dialog competitiv si implementarea unui proiect de concesiune dureaza minimum 14-16 luni. “Fondul necesar finantarii proiectelor de autostrada nu poate fi asigurat din bugetul de stat in urmatorii ani, intrucat bugetul alocat anul trecut pentru modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport rutier a fost de circa un miliard de euro si pentru acest an, tot cam atat. Pentru anul viitor, bugetul alocat drumurilor va fi de aproximativ 1,28 miliarde de euro, iar in 2010 vor fi alocate fonduri de circa 1,54 miliarde de euro. Din cauza ca proiectele presupun alocarea unor sume foarte mari, constragerile impuse de Uniunea Europeana privind deficitul bugetar de 3% pentru Romania nu permit finantarea directa din bugetul de stat a proiectelor de infrastructura, in urmatorii ani”, se arata intr-un memorandum semnat de ministrul transporturilor, Ludovic Orban, si de premierul Calin Popescu Tariceanu.

(continuarea in Gardianul)

  •   2008-08-11
  •  

Articol scris de

Etves Stefan

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.