Financiar

#imobiliar #firma #companii #piata imobiliara

Companiile straine anunta investitii in imobiliare pentru acest an

Investitiile anuntate de companiile straine, anuntate pentru acest an, ar putea dezgheta piata imobiliara romaneasca. Fondul Imobiliar Odessa Investments spune ca va investi circa 13 milioane euro in Romania pentru extinderea portofoliului de terenuri si inceperea unui proiect rezidential de 1.500 de locuinte, in acest an. Potrivit lui Christopher Shonn, managing director al Odessa, momentul este oportun pentru noi achizitii de terenuri, in conditiile in care preturile au scazut vizibil si proprietarii sunt mult mai flexibili in negocieri. In acest moment, piata imobiliara din Romania prezinta o atractie tot mai mare pentru actionarii din regiune, mai spune acesta.

"Avem doua fonduri dedicate Romaniei si fiecare are un buget de 10 milioane euro. Pana acum am investit circa 7 milioane euro in achizitia a 37 hectare de teren in zona Moara Vlasiei , din apropierea Capitalei si mai detinem alte 5 hectare langa Brasov, unde vrem sa mai cumparam inca pe atat", a declarat pentru Business Standard Christopher Shonn, managing director al Odessa.

Terenul de langa Bucuresti urmeaza sa fie lotizat, o parte urmand sa fie revandut, iar restul va fi folosit pentru dezvoltarea unui proiect rezidential. Lucrarile la proiect vor incepe anul viitor, imediat dupa aprobarea acordurilor din partea bancilor.

Fondurile dedicate investitilor in Romania au o durata de viata de zece ani, cu un randament anual de 20%, iar pana la sfarsitul acestui an Odessa intentioneaza sa mai lanseze alte doua noi fonduri dedicate regiunii, in valoare totala de 400 milioane euro. Banii vor fi alocati, de asemenea, pentru achizitia de cladiri de birouri si parcuri industriale care sa aduca venituri imediate din chirii .

Compania are deschise in prezent cinci fonduri la care participa 180 de actionari , contributia minima a actionarilor fiind de 100.000 de euro. Pentru urmatoarele doua fonduri, actionarii sunt nevoiti sa contribuie cu minimum 500.000 de euro, iar pentru a strange bugetul necesar lansarii, Odessa tinteste investitorii institutionali, de genul fondurilor de pensii.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-05-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii