Financiar

#firme mici #contabilitate #raport #international #ifrs

Companiile mici ar putea fi scutite de raportarile contabile internationale

Companiile mici ar putea fi scutite de adoptarea standardelor internationale de contabilitate ( IFRS ), spune Nigel Sleigh-Johnson, directorul Diviziei de Raportare Financiara din Cadrul Corpului Expertilor Contabili din Marea Britanie.

Standardele internationale impun introducerea unui nou sistem de raportare internationala adresat companiilor de mici dimensiuni, un "IFRS simplificat", astfel incat companiile acestea sa nu fie nevoite sa implementeze actuala forma a IFRS, a explicat acesta.

"Vor exista unele companii care vor crede ca este un sistem mult prea complicat, desi beneficiile raportarii internationale se vor vedea si la nivelul companiilor mici. Vom vedea microintreprinderi care vor fi scutite de raportarile internationale, dar asta depinde de reglementarile nationale", spune Nigel Sleigh-Johnson, care este si membru al Federatiei Europene a Expertilor Contabili, potrivit ZF.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea