Financiar

#firme mici #contabilitate #raport #international #ifrs

Companiile mici ar putea fi scutite de raportarile contabile internationale

Companiile mici ar putea fi scutite de adoptarea standardelor internationale de contabilitate ( IFRS ), spune Nigel Sleigh-Johnson, directorul Diviziei de Raportare Financiara din Cadrul Corpului Expertilor Contabili din Marea Britanie.

Standardele internationale impun introducerea unui nou sistem de raportare internationala adresat companiilor de mici dimensiuni, un "IFRS simplificat", astfel incat companiile acestea sa nu fie nevoite sa implementeze actuala forma a IFRS, a explicat acesta.

"Vor exista unele companii care vor crede ca este un sistem mult prea complicat, desi beneficiile raportarii internationale se vor vedea si la nivelul companiilor mici. Vom vedea microintreprinderi care vor fi scutite de raportarile internationale, dar asta depinde de reglementarile nationale", spune Nigel Sleigh-Johnson, care este si membru al Federatiei Europene a Expertilor Contabili, potrivit ZF.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-03-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.