Financiar

#firma #protectie #companii #informatii

Companiile din Romania nu se protejeaza impotriva scurgerilor de informatii

Peste jumatate din afacerile romanesti prezinta riscuri de scurgeri si pierderi de informatii, din cauza ca firmele nu folosesc solutii de criptare a datelor pentru a securiza informatiile pe calculatoare , laptopuri si dispozitive portabile de stocare, potrivit unui studiu realizat de Check Point . Astfel, 56% dintre respondenti nu au instalate solutii de criptare a datelor, in vreme ce doar 38% au raspuns ca folosesc deja o astfel de masura de securitate.

Dintre companiile care isi protejeaza informatiile, o treime au achizitionat solutia de criptare in decursul anului trecut. La nivelul companiilor care nu folosesc astfel de masuri de securitate, 33% dintre firmele interogare intentioneaza sa achizitioneze una in viitorul apropiat, in timp ce peste jumatate dintre acestea nu au in plan o astfel de investitie.

Studiul mai arata ca actualul context economic poate influenta comportamentul companiilor in aceasta privinta: 38% dintre companii considera ca scaderea activitatii economice duce la micsorarea cheltuielilor pentru securitatea IT, pe cand 25% dintre acestea considera ca bugetul pentru protectia IT a crescut. Pentru 38% dintre companiile care au participat la studiu, criza economica nu a influentat inca acest aspect.

"Scurgerile de date din 2008 nu au determinat cresterea bugetelor pentru securitatea IT a majoritatii companiilor chestionate. Doar 31% dintre companii au inceput sa investeasca mai mult in securitate", mai arata documentul Check Point.

In legatura cu prioritatile de achizitie pentru securitatea IT in 2009, studiul evidentiaza faptul ca 24% dintre companii sunt interesate in principal de prevenirea accesului neautorizat.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea