Financiar

#it&c #apple #yahoo!

Companiile din IT&C si internet prospera, in ciuda crizei

Firmele din IT&C si internet par sa prospere in aceasta perioada, in ciuda crizei econonomice care a provocat greutati atat firmelor, cat si clientilor. Astfel, atat Yahoo! si Apple, cat si LG au declarat profituri in crestere in ultimul trimestru . De cealalta parte, printre companiile din domeniu care au declarat pierderi, pana acum, sunt producatorul de cipuri AMD si producatorii de telefoane mobile Nokia si Samsung.

Yahoo! Inc. a anuntat marti un profit net in crestere la 141,4 milioane dolari pentru al doilea trimestru, dar a estimat ca vanzarile vor scadea in trimestrul urmator, din cauza reducerii bugetelor pentru publicitate, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.
In acelasi trimestru al anului trecut, compania a inregistrat un profit net de 131,2 milioane dolari si mizeaza, in trimestrul care abia incepe, pe vanzari intre 1,45 si 1,55 miliarde dolari.

Insa Yahoo! nu este ferit nici pe departe de probleme. Compania se confrunta cu o scadere drastica a cheltuielilor pentru publicitatea online si cu o competitie acerba din partea Google Inc, detinatorul celui mai popular motor de cautare. Yahoo! a incercat sa isi mareasca profitul prin disponibilizari si inchiderea unora dintre paginile de internet detinute. De asemenea, si-a reconfigurat pagina principala de web, pentru a o face mai atragatoare pentru utilizatori.

Profitul Apple din al treilea trimestru fiscal a depasit estimarile, datorita cererii pentru iPhone

Apple Inc. a raportat un profit peste estimarile analistilor pentru cel de-al treilea trimestru fiscal, mai ales datorita cererii in crestere pentru telefonul iPhone si pentru notebook-urile Macintosh, vandute la un pret mai mic, mai scrie Bloomberg.

Profitul companiei a urcat la 1,23 miliarde dolari, sau 1,35 dolari/actiune, de la 1,07 miliarde dolari, sau 1,19 dolari/actiune, cat era in al treilea trimestru fiscal din anul financiar anterior. Vanzarile au crescut cu 12%, la 8,34 miliarde dolari, in trimestrul incheiat pe 27 iunie.

Grupul mizeaza acum pe vanzari de pana la 8,9 miliarde dolari, in urmatorul trimestru. Apple a injumatatit pretul iPhone 3G , odata cu lansarea noului model 3GS , pentru a-l face mai atractiv pentru consumatorii ale caror venituri au fost afectate de criza.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-07-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii