Financiar

#asigurari #companii #pierderi #raport

Companiile de asigurari au incheiat anul trecut cu pierderi de doua ori mai mari fata de 2007

Companiile de euro , de doua ori mai mare decat cea din anul anterior, potrivit datelor publicate ieri de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor ( CSA ). Pierderile sunt acoperite din banii actionarilor, care au pompat pana acum sute de milioane de euro in companiile de asigurari, fara sa stie clar cand vor obtine profit din aceste investitii, spun reprezentantii CSA.

Companiile de asigurari si-au dublat pierderea in 2008, care a ajuns la peste 156 milioane euro, rezultatul depasind cu mult estimarile managerilor din asigurari, care se asteptau la o pierdere neta de circa 100 milioane euro pentru anul trecut.

In ce priveste profiturile nete inregistrate in 2008, acestea cumuleaza circa 72 milioane euro, cu 64% peste nivelul din 2007, in timp ce pierderea agregata s-a dublat, ajungand la aproape 230 milioane euro. Pierderile totale sunt astfel de peste trei ori mai mari decat castigurile asiguratorilor, porivit ZF.

"Se remarca faptul ca 99% din aceasta pierdere neta provine de la patru societati, respectiv de la Ardaf, Uniqa (fosta Unita), BT Asigurari si Asiban, toate acestea fiind preluate anul trecut de importante grupuri financiare cunoscute pe plan international", au precizat oficialii CSA.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-06-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii