Financiar

#somaj #comisia europeana #solutii #idei #state membre

Comisia Europeana a propus zece idei de combatere a somajului

Comisia Europeana a discutat, in cadrul ultimului summit organizat la nivel european, despre impactul crizei economice asupra locurilor de munca si, impreuna cu Guvernele statelor membre, a prezentat zece actiuni concrete pentru combaterea somajului. Dintre acestea, cresterea accesului tinerilor la locurile de munca, dezvoltarea programelor de formare profesionala, precum si sprijinirea tinerilor in afaceri sunt unele dintre masurile prezentate de partenerii sociali si aplicabile la nivel european.

Oficialii prezenti la summit-ul de la Praga au prezentat cele mai bune idei despre modul in care poate fi stopata cresterea somajului, prioritatile promovate fiind pastrarea locurilor de munca si crearea altora noi pentru somerii existenti.

"Prima noastra prioritate in aceasta criza sunt oamenii, sa le pastram locurile de munca si sa ii aducem inapoi  cat de repede posibil la locurile de munca. Trebuie sa folosim toate instrumentele pe care le avem la dispozitie pentru a limita impactul crizei asupra economiei reale si, in special, asupra oamenilor si asupra mijloacelor lor de subzistenta", a declarat Vladimir Spidla, comisar UE pentru ocuparea fortei de munca, citeaza EurActiv.

Una dintre primele masuri promovate vizeaza mentinerea locurilor de munca pentru cat mai multi angajati, prin diminuarea temporara a programului de lucru concomitent cu reorientarea profesionala, proces care ar putea fi sustinut prin finantare publica, cum este Fondul Social European ( " title=" " title=" " title=" fse " title=" fse " title=" fse " title="fse">fse ">fse ">fse ">fse ">fse ">FSE ), au explicat oficialii prezenti la summit.

Totodata, scaderea costurilor non-salariale de catre companii, precum si introducerea serviciilor de consultanta si formare profesionala, oferite de agentiile nationale de ocupare a fortei de munca, ar putea incuraja crearea de noi locuri de munca.

Acestia au explicat ca promovarea pietelor mai incluzive ale fortei de munca se poate face prin acordarea de stimulente pentru munca, politici active mai eficiente, precum si prin modernizarea sistemelor de protectie sociala, masuri care vizeaza integrarea grupurilor dezavantajate pe piata fortei de munca.

Programul european de combatere a somajului include totodata si problema cadrelor din sistemul de invatamant, masuri care vizeaza asigurarea locurilor de munca pentru invatatori si profesori dupa ce postul.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea