Financiar

#taxa #contributie #asigurari

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a redus taxa de functionare si RCA

Incepand din aceasta luna, contributia asiguratorilor si brokerilor pentru taxa de functionare , precum si Asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA) vor costa mai putin, a anuntat miercuri Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Arbitrul asigurarilor a decis reducerea celor doua taxe ca urmare a scaderii cu aproape jumatate a contributiei privind taxa de functionare, in primele sase luni, in timp ce contributia pentru RCA a inregistrat o diminuare de 20% in aceeasi perioada, potrivit institutiei.

CSA a decis, marti, reducerea cotei de contributie a asiguratorilor si brokerilor pentru taxa de functionare pana la 0,3%, precum si a cotei de contributie aferente activitatii de asigurari obligatorii de RCA, pana la 1%, incepand cu 1 iulie, a spus miercuri Angela Toncescu, presedintele CSA, potrivit NewsIn.

"Numai in sase luni, cota de contributie pentru taxa de functionare s-a diminuat cu 40%, cota de contributie aferenta activitatii de asigurari obligatorii RCA s-a diminuat cu 20%", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Presedintele CSA a mentionat, de asemenea, ca si cota datorata Fondului de Protectie a Victimelor Strazii este mai redusa cu 67% de la inceputul anului decat a fost anul trecut.

Reducerea cu trei puncte procentuale este a doua scadere efectuata in ultimele sase luni. Astfel, contributia asiguratorilor si brokerilor pentru taxa de functionare a coborat la 0,3%, de la 0,5% in 2008, iar cota de contributie aferenta activitatii de asigurari obligatorii de RCA a fost redusa la 1%, de la 1,25% anul trecut.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-22
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.