Financiar

#comert cu amanuntul #comert #scadere

Comertul si serviciile au scazut cu aproape 10% in primul semestru

Cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a scazut cu 9,7% in primul semestru din 2009, fata de semestrul I 2008, mai ales din cauza diminuarii vanzarilor de carburanti, de produse nealimentare si de alimente, bauturi si tutun, arata detele Institutului National de Statistica .

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri a scazut cu 9,9%, diminuarea venind din aceleasi zone de produse.

In semestrul unu din 2009, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, a scazut cu 38,4% ca serie bruta, scadere datorata in principal comertului cu autovehicule, care s-a diminuat cu peste 45%.

Daca ne uitam la datele ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut cu 36,0%, tot scaderea comertului cu autovehicule fiind de vina ( diminuare cu 44,7%). 

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-08-07
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.