Financiar

#comert #ilegal #tva #comercianti #cereale #garda financiara

Comertul cu cereale a adus prejudicii de 75 mil. lei in iunie

Comertul ilegal cu cereale a adus in luna iunie pierderi de circa 75 milioane lei , din cauza intermediarilor care nu achita TVA-ul si impozitul pe profit, a spus comisarului general al Garzii Financiare, Sorin Florea. Potrivit acestuia, de la inceputul anului si pana acum, valoarea prejudiciului adus de comerciantii ilegali de cereale a ajuns la 228 milioane lei.

Comertul cu cereale nu aduce bunastare la bugetul de stat, ci produce prejudicii de cateva sute de milioane lei, a declarat Sorin Florea, comisarului general al Garzii Financiare. Potrivit acestuia, neplata TVA-ului si a impozitului pe profit de catre intermediarii de cereale si produse accizabile au provocat pierderi de 153 de milioane de lei, la care se adauga circa 75 milioane lei din luna iunie.

"Sunt tot felul de intermediari care ajung in camp si cumpara direct de la tarani apoi duc marfa in marile depozite, fara a plati TVA-ul si impozitul pe profit, iar cand trebuie sa plateasca aceste taxe, isi fac intrari fictive, de la alte firme fantoma", a explicat Florea, citat de Mediafax.

Amenzi de peste 1,7 mil. lei pentru comerciantii de bauturi alcoolice

Nici comerciantii de bauturi alcoolice nu si-au onorat obligatiile fiscale, astfel ca din cei 2.305 de agenti economici verificati in primele cinci luni ale acestui an, 1.584 au primit sanctiuni si amenzi in valoare de 1,781 milioane de lei.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-06
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.