Comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 37,3% in primele 11 luni ale anului trecut, fata de aceeasi perioada a lui 2008, arata datele Institutului National de Statistica . Scaderea s-a datorat in principal diminuarii cu peste 45% a comertului cu autovehicule. La randul lor, serviciile de piata pentru populatie au scazut cu 14,4%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In luna noiembrie 2009 , volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut, ca serie ajustata, cu 2,5% fata de luna precedenta si cu aproximativ 30% fata de luna similara din 2008. Scaderea puternica fata de anul precedent s-a produs din cauza diminuarii cu peste 33% a comertului cu autovehicule.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, cifra de afaceri a scazut in noiembrie cu aproape 4% fata de octombrie 2009 si cu putin peste 19% fata de noiembrie 2008. Diminuarile s-au produs in special din cauza scaderii activitatii agentiilor de turism, a tur-operatorilor si a activitatii din hoteluri si restaurante.

  •   2010-01-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alexandru Enache

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii