Financiar

Cine resimte socul gazelor

scumpirea gazelor de la 1 iulie va produce efecte in lant in economie si va majora facturile populatiei.

Presiunea pe care au pus-o furnizorii de gaze naturale pe Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) va da roade. E.ON Gaz si Distrigaz Sud au cerut majorari ale preturilor de 24% si, respectiv, 22% pentru gazele furnizate populatiei, iar reprezentantii autoritatii par sa fie convinsi de investitorii straini.

„Saptamana aceasta vom comunica cifra finala a majorarilor, dar acestea vor fi sub 20% fata de cat este in prezent (aproximativ 985 de lei/ 1.000 de metri cubi - n.r.). Trebuie sa admitem ca nu exista nicio companie din lume care sa cumpere mai scump si sa vanda mai ieftin“, ne-a spus Gabriel Sarbu, director de taxe si tarife din ANRE.
 
In fata scumpirilor, consumatorii nu par sa aiba niciun mijloc de aparare. Gheorghe Ciubotaru , vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, spune ca oamenii reclama preturile in crestere, dar ANPC nu are nicio putere. „Noi putem verifica doar respectarea clauzelor contractuale“, spune acesta.

Continuarea in Evenimentul Zilei 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea