Financiar

#termoficare #proiecte #fonduri #reabilitare

Cinci proiecte pentru reabilitarea sistemelor de termoficare vor primi finantare

Cea de- a doua etapa de a proiectelor pentru reabilitarea sistemelor de incalzire urbana, va nominaliza, in martie, doar 5 beneficiari, din cei 22 de aplicanti, care vor primi finantare din fondurile europene alocate prin Programul Operational Sectorial pentru Mediu.

Proiectele eligibile vor fi selectate pe baza mai multor criterii precum relevanta acestuia, numarul de persoane care va beneficia de rezultatul investitiilor, tipul de combustibil utilizat si impactul asupra schimbarilor climatice.

"Etapa de pre-selectie vizeaza autoritatile locale din 22 de municipii sau orase care detin 100% din activitatea operatorului de termoficare in municipalitatile respective. Noi am trimis chestionare catre acestea, solicitand informatii de mediu, ce privesc depasiri ale emisiilor de dioxid de sulf, dioxid de azot si pulberi, precum si informatii tehnice si financiare", a spus Raluca Fratila, consilier de afaceri europene al Autoritatii de Management pentru , potrivit NewsIn.

Cinci vor realiza, anul acesta, lucrari pentru reabilitarea sistemelor de termoficare urbana din fonduri europene prin . Din cele 22 de proiecte depuse doar cinci vor primi finantare si asistenta tehnica pentru implementarea investitiilor.

"Autoritatea de Management pentru de Mediu a demarat a doua etapa de preselectie a proiectelor ce vor beneficia de asistenta tehnica in vederea reabilitarii sistemelor de incalzire urbana. Investitiile vor duce la reabilitarea sursei de producere a energiei termice, iar daca vor mai raman bani se va investi si in reabilitarea retelelor de transport a energiei termice", a spus consilierul.

Succesul unui proiect consta in relevanta

La baza selectiei proiectelor eligibile vor sta inclusiv criterii precum relevanta, numarul de persoane beneficiare, tipul de combustibil utilizat si impactul asupra schimbarilor climatice, tipurile de poluanti pentru care este necesara conformarea cu prevederile Tratatului de Aderare...

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea