Contractele de inchiere din noul an se semneaza cu chirii mai mici cu 15-20% comparativ cu nivelul inregistrat in urma cu cateva luni. Chiriasii au inceput sa le ceara proprietarilor renegocierea sumelor lunare datorate.

Agentiei imobiliara EuroMetropola a efectuat un studiu care arata scaderea chiriilor odata cu piata vanzarilor. "Cum majoritatea chiriilor au suferit ajustari de 15-20%, locatarii se simt indreptatiti sa-i ceara proprietarului sa regandeasca pretul si pentru ei sau, in unele cazuri, sa inghete cursul leu-euro", se arata intr-un comunicat al agentiei, citat de Gandul.

Multi chiriasi , atat persoane fizice , cat si companii, vor ajunge in situatia de a nu-si mai putea indeplini obligatiile fata de proprietari . Acestia trebuie sa fie de acord cu renegocierea daca vor sa-si pastreze chiriasii. Oferta de pe piata a crescut si preturile sunt in continua scadere, deoarece multi proprietari care intentionau sa-si vanda apartamentele asteapta revenirea pietei imobiliare .

"In general, proprietarii scad preturile atunci cand ii cunosc bine pe chiriasi si nu vor sa se complice cu necunoscuti", crede Lucian Racaru, directorul Centrului Imobiliar Roman, citat de Evenimentul Zilei.

  •   2009-03-03
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare