Financiar

#preturi #proprietari #comerciale #spatii #chirie

Chiria din centrele comerciale este negociabila si ajunge la discounturi de 20%

Administratorii mallurilor se vad in situatia de a scadea valoarea chiriilor pentru spatiile de desfacere, in urma solicitarilor pe care proprietarii de magazine le fac inca de la inceputul anului. Grupul francez Cegis, unul dintre cei mai mari administratori de centre comerciale din tara, care detine malluri precum Orhideea sau Grand Arena din Berceni , afirma ca proprietarii magazinelor au cerut de la inceputului anului o scadere a chiriilor cu circa 30-35%, insa dezvoltatorii au acceptat in medie o reducere de doar 20%.

Scaderea vadului si a cifrelor de afaceri ii determina pe proprietarii de magazine sa solicite reduceri serioase la chiriile pe care anul trecut le plateau pentru spatiile din malluri. In cazul Cegis Imobiliare, dezvoltatorul nu a oferit reduceri mai mari de 20%, desi discountul cerut de patroni ajungea si pana la 35%, spune Sergiu Istrate, directorul general al Cegis Imobiliare, citat de Ziarul Financiar.

Cegis administreaza 12 centre comerciale din Bucuresti si provincie , circa 20% din totalul mallurilor de pe piata, care au o suprafata comerciala de peste 120.000 mp. Nivelul mediu al chiriilor se ridica la sfarsitul anului trecut in provincie la circa 15-22 euro/mp pe luna, iar in Bucuresti ajungea la circa 22-30 euro/mp.

"Cegis are un rol de mijloc intre proprietarii de centre comerciale si chiriasii. Proprietarii de magazin solicita scaderi de preturi pentru ca a scazut traficul si cifra de afaceri, din cauza reducerii vanzarilor", afirma Sergiu Istrate, directorul general al Cegis Imobiliare, subsidiara locala a grupului Cegis.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea