Financiar

#atacuri informatice #phishing #frauda

China si Romania, tarile din care se lanseaza cele mai multe atacuri informatice

China si Romania sunt tarile din care se lanseaza cele mai multe atacuri informatice din lume, devansand Statele Unite, arata un clasament realizat de compania Symantec .

Cercetatorii care au analizat emailurile de phishing trimise la anumite adrese, pentru accesa date sensibile ale unei companii, au descoperit ca majoritatea acestor atacuri proveneau de la servere amplasate in Statele Unite.

Insa, analizand locul unde se afla cel care a trimis mailul, s-a dovedit ca majoritatea provin de fapt din China (28,2%), urmata de Romania (21,1%).

Statele Unite de afla pe a treia pozitie, cu 13,8% dintre aceste atacuri, arata raportul MessageLabs Intelligence.

Emailurile de "phishing" sunt mesaje electronice trimise de raufacatori ca venind din partea unei institutii, de obicei a unei banci. De cele mai multe ori, aceste emailuri directioneaza destinatarul spre un site clonat al institutiei respective, unde li se cere sa introduca date confidentiale, care sunt, astfel, furate de expeditori.

Analistii au observat si ca arhivele de tip ".rar" (arhive, n.r.) au cel mai mare grad de infectare , circa 96,8% dintre acestea fiind infectate.

Raportul arata si ca hackerii vizeaza in special persoanele care ocupa functii de director, inalt oficial, vicepresedinte al unei companii, manager si director executiv.

Majoritatea victimelor lucreaza in comert exterior si aparare si au relatii cu tari din Asia. Paul Wood, analist la MessageLabs Intelligence, subliniaza ca informatiile de contact ale acestora pot fi gasite cu usurinta online, in special prin intermediul retelelor de socializare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea