Financiar

#cheltuieli #drepturi de autor #scadere

Cheltuielile deductibile pe venituri din drepturi de proprietate intelectuala scad la 20%

Cota de cheltuieli deductibile pentru venitul net obtinut din drepturi de proprietate intelectuala va fi redusa la jumatate, de la 40% la 20% din venitul brut, potrivit Mediafax. Tot la jumatate scade si cota pentru venituri din crearea unor lucrari de arta monumentala, de la 50% la 25% din venitul brut.

Reducerea de cheltuieli deductibile este prevazuta intr-un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.

Prin reducerea cotelor de cheltuieli forfetare la stabilirea venitului net din drepturi de proprietate intelectuala, Guvernul estimeaza un plus de incasari bugetare de 10,5 milioane lei pe sase luni din 2010, de 22 milioane lei in 2011, de 24 milioane lei in 2012 si de 25 milioane lei in 2013.

Un document al Ministerul Finantelor redactat in urma cu doua saptamani releva ca Executivul estimeaza ca va obtine in 2010 venituri suplimentare totale de 76 milioane lei din introducerea CAS la venituri din drepturi de autor simultan cu reducerea cotei deductibile de la 40% la 25%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea