Financiar

Cerealele dicteaza pretul alimentelor

Productia mondiala de grau urmeaza sa atinga un nivel record in sezonul 2008 / 2009 , reducand presiunile asupra preturilor alimentelor, potrivit organizatiei interguvernamentale International Grains Council (IGC), care noteaza imbunatatirea perspectivelor in mai multe state producatoare, printre care si Romania, informeaza Mediafax.

Organizatia interguvernamentala din Marea Britanie a majorat previziunea referitoare la productia de grau in sezonul 2008/2009 pana la nivelul de 650 milioane de tone. Pe langa India si China, care vor avea productii de zeci de milioane de tone, estimari in crestere privind productia mondiala de grau au fost consemnate si in mai multe state din Europa de Est, printre care si tara noastra.

In plus, raportul IGC arata ca ploile au imbunatatit perspectivele in UE, Rusia, Ucraina, precum si in unele regiuni din SUA. Totodata, IGC a anuntat ca preturile graului au scazut deja cu 25-50%, comparativ cu tarifele din luna martie pe baza prognozelor favorabile referitoare la recoltele bogate.

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea