Financiar

#petrom carbune #romania #asigura rezerve #adriean videanu

Cele 23 de CET-uri au rezerve suficiente pentru toata iarna

Dupa ce Rusia a sistat complet livrarea de gaze si catre Romania, miercuri dimineata, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca stocurile sunt suficiente pentru a trece peste aceasta iarna.

In prezent, 23 de CET-uri se afla in administrarea Ministerului Administratiei si Internelor, iar Ministerul Economiei are in administrare 16 CET -uri, a mai precizat acesta.

De asemenea, directorul general al SNLO, Eugen Davidoiu, a declarat miercuri ca a transmis Ministerului Economiei date despre stocurile companiei, informeaza NewsIn.

"Avem logistica, rezervele si capacitatea de a produce cantitatea de carbune energetic inferior necesar Romaniei, pentru a traversa criza energetica ", a precizat Eugen Davidoiu.

Si compania Petrom este pregatita sa furnizeze, contra cost, aproximativ 70-75 kilotone de pacura pentru CET-uri, pana la sfarsitul lunii ianuarie, potrivit reprezentantilor companiei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea