Financiar

#cei mai bogati oameni #dolari #oameni bogati #economie #burse #pierdere bani

Cei mai bogati oameni din lume au pierdut 11 miliarde de dolari intr-o zi

Din cauza slabirii economiei europene si a sanselor reduse pentru salvarea Greciei , cei mai bogati 20 de oameni ai planetei au pierdut, marti, 11,3 miliarde de dolari pe burse.

Averea lui Warren Buffett , de exemplu, a scazut cu 407,3 milioane de dolari, pana la 43,9 miliarde de dolari. In indexul miliardarilor, un top realizat zilnic, el se afla pe locul trei.

Bernand Arnault, presedinte si director executiv al LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton , si Amancio Ortega, care detine 59 la suta din retailer-ul de moda Inditex, au pierdut, impreuna, 1,2 miliarde de dolari.

La randul sau, Lakshmi Mittal , presedinte si director executiv al ArcelorMittal , cel mai mare producator de otel din lume, a pierdut nu mai putin de 918 milioane de dolari, adica 4% din averea sa, iesind din topul zilnic al miliardarilor lumii.

Sheldon Adelson, presedinte si director executiv al companiei de casinouri Las Vegas Sands, si-a vazut averea scazand cu 765,6 milioane de dolari, dupa ce, pe 5 martie, pierduse alte 680 de milioane de dolari.

Nu in ultimul rand, Larry Ellison, care detine aproximativ 22,5 la suta din Oracle, a pierdut 385,7 milioane de dolari, pretul titlurilor companiei depreciindu-se cu 1 la suta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea