Financiar

Cea mai scumpa carne de porc din Europa se vinde in Romania

In prezent, in Romania se vinde cea mai scumpa carcasa de porc din Europa, iar calitatea carnii autohtone nu se ridica la nivelul celei din import. Reprezentantii industriei alimentare ne-au declarat ca peste 60-70% din carnea de porc de pe piata este din import.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, ne-a declarat ca mezelurile din marile magazine sunt preparate din carne importata din Ungaria, Polonia, Germania, Danemarca si tari din America de Sud . “Romanii mananca preparate din carne de porc polonez sau maghiar. Numai in piete se mai gaseste carne de porc romanesc. Companiile de profil au apelat la importuri de carcasa, pentru ca nu mai exista complexe de crestere a porcilor. In anii 1997-1998, guvernantii au distrus industria cresterii porcilor.

Pentru ca nu mai aveau ce sa manance, porcii muscau din grilajele de fier din complexe”, ne-a spus Frumosu. El a precizat ca porcii romanesti au cea mai groasa slanina din Europa. “In industria carnii, porcul de calitate nu trebuie sa aiba slanina multa. Porcii din Romania au o slanina de patru degete, iar in Ungaria slanina porcilor nu are un centimetru”, a explicat presedintele FSIA.

Continuarea in Gardianul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-04-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului