Financiar

#scoring credit #conditii creditare

Ce trebuie sa stie solicitantul unui credit?

Inainte de a incerca sa obtineti un imprumut de la banca este nevoie sa va familiarizati cu o serie de informatii, mai ales acum, cand bancile au inasprit conditiile de acordare a unui credit. Cine a aplicat pentru un credit sau un card de credit a auzit cu siguranta expresii de genul "va incadrati la scoring" sau "ati picat la scoring".

"In primul rand sunt doua tipuri de scoring: financiar si social. Prin cel financiar se calculeaza suma maxima pe care o puteti obtine si rata creditului, in functie de venitul net, existenta altor rate, cheltuielile minime lunare, gradul maxim de indatorare si perioada creditului.

Scoringul social este mai complex si tine cont de varsta, statut social, numar de copii, detinerea unor proprietati, vechimea la adresa de domiciliu, vechimea totala in munca, vechimea la actualul angajator , nivelul studiilor, functia detinuta", explica consultantii de la DBSol-Broker de credite.

De exemplu, o persoana cu varsta intre 30-45 de ani, casatorita, cu un copil, proprietar de peste 3 ani, cu un job stabil de mai bine de 2 ani, cu studii superioare si functie de conducere va putea obtine fara probleme finantare de la orice banca. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea