Financiar

#scoring credit #conditii creditare

Ce trebuie sa stie solicitantul unui credit?

Inainte de a incerca sa obtineti un imprumut de la banca este nevoie sa va familiarizati cu o serie de informatii, mai ales acum, cand bancile au inasprit conditiile de acordare a unui credit. Cine a aplicat pentru un credit sau un card de credit a auzit cu siguranta expresii de genul "va incadrati la scoring" sau "ati picat la scoring".

"In primul rand sunt doua tipuri de scoring: financiar si social. Prin cel financiar se calculeaza suma maxima pe care o puteti obtine si rata creditului, in functie de venitul net, existenta altor rate, cheltuielile minime lunare, gradul maxim de indatorare si perioada creditului.

Scoringul social este mai complex si tine cont de varsta, statut social, numar de copii, detinerea unor proprietati, vechimea la adresa de domiciliu, vechimea totala in munca, vechimea la actualul angajator , nivelul studiilor, functia detinuta", explica consultantii de la DBSol-Broker de credite.

De exemplu, o persoana cu varsta intre 30-45 de ani, casatorita, cu un copil, proprietar de peste 3 ani, cu un job stabil de mai bine de 2 ani, cu studii superioare si functie de conducere va putea obtine fara probleme finantare de la orice banca. 

  •   2008-12-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii