Financiar

#romania #atragerea investitorilor straini #masuri #criza financiara

Ce trebuie sa faca Romania acum, pentru a nu fi ocolita de investitori?

Romania se poate mentine atractiva in urmatoarea perioada pentru investitorii straini doar daca reuseste sa reduca birocratia si sa relaxeze fiscalitatea pe alocuri, sunt de parere consultantii fiscali si jucatorii din piata.

In conditiile actualei crize de lichiditati , care a obligat multe companii occidentale sa-si regandeasca planurile de investitii , specialistii considera ca o eventuala schimbare de fond in politica de impozitare nu ar fi benefica. In acceptiunea acestora, Romania trebuie sa mentina sau sa incerce o reducere a cotei unice, asa cum s-a intamplat in majoritatea tarilor din regiune, in caz contrar interesul investitorilor pentru tara noastra riscand sa se diminueze considerabil. O a doua problema pe care trebuie sa o rezolve autoritatile este cea a colectarii taxelor si impozitelor. O eventuala imbunatatire a sistemului de colectare ar spori incasarile la bugetul de stat, institutiile publice avand astfel la dispozitie sume mai mari pentru realizarea de investitii. 

  •   2008-11-06
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.